Micii exploratori digitali

Chiar de la vârste mici copiii explorează cu drag lumea digitală. Aceasta este plină de oportunități, însă ei au nevoie de susținere și îndrumare pentru a naviga în siguranță.

Fie că sunteți educatori sau părinți, vă invităm să parcurgeți materialele dezvoltate de echipa Ora de Net pentru a fi pregătiți să susțineți copiii preșcolari și cei din clasele primare în călătoriile lor digitale.


Micii exploratori digitali

Copiii au nevoie de sprijinul adulților pentru a fi în siguranță pe Internet. Te felicităm că alegi să te implici în educația pentru cetățenia digitală a nativilor digitali!

Conținutul dăunător și interacțiunile nepotrivite sunt două dintre cauzele cele mai frecvente pentru care copiii ajung să experimenteze lumea online ca fiind periculoasă și toate acestea au efecte neplăcute asupra dezvoltării lor.

Te invităm să te alături proiectului educațional "Micii exploratori digitali", o inițiativă națională lansată în cadrul programului european Ora de Net care se va derula în perioada 5 octombrie – 11 decembrie 2020 și se adresează cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, ciclurile preșcolar și primar.

Poți reduce riscurile online pentru copii folosind pachetul de resurse de mai jos care conține atât un material video animat care abordează siguranța online, cât și un ghid cu informații relevante și propuneri pentru susținerea a 3 activități.

Perioada de implementare și raportare se încheie la data de 11 decembrie 2020, iar cadrele didactice vor primi adeverințe, în format exclusiv electronic, care atestă implicarea lor dacă raportează conform regulamentului programului de voluntariat Ora de Net.

Ne dorim mult ca, împreună, să includem tema siguranței online în educația timpurie a fiecărui copil din România.

Dacă vrei să te alături demersului "Micii exploratori digitali" și comunității de voluntari Ora de Net, te invităm să urmezi pașii indicați mai jos:

  1. Descarcă pachetul de resurse de mai jos
  2. Accesează pagina www.oradenet.ro/fii-voluntar și înscrie-te în formularul din subsolul paginii Fii voluntar!
  3. Aşteaptă mesajul echipei Ora de Net în care va fi detaliat modul de lucru și sistemul de raportare intern al echipei Ora de Net
  4. Susţine activităţile recomandate în pachetul de resurse “Micii exploratori digitali”
  5. Raportează conform regulamentului propus de echipa Ora de Net
  6. Primeşte documentele justificative care atestă implicarea ta în calitate de facilitator Ora de Net
Descarca pachetul de resurse

Copiii din generațiile actuale nu au cunoscut lumea fără internet; pentru ei, utilizarea tehnologiei, relaxarea, socializarea și joaca în spațiul virtual vin foarte natural.

De cele mai multe ori, tehnologia reușește să ofere metode interactive de divertisment, socializare și învățare de la vârste tot mai fragede iar comportamentul părinților determină felul în care copilul va percepe internetul. Dorim să vă sprijinim să le puteți ghida primele interacțiuni online într-un mod cât mai util pentru ca ei să învețe că la un click distanţă se află atât prieteni de-ai lor, cât și persoane care nu au cele mai bune intenții, jocuri educative sau altele prin care se pot păcăli, materiale care îi ajută și distrează și altele care pot să le dăuneze, însă că ceea ce rămâne stabil este dorința dumneavoastră de a le fi aproape în orice situație.

Vă punem la îndemână un set de resurse care vă ajută să discutaţi mai deschis cu cel mic despre siguranța lui online. În plus, aveți la un mesaj distanță o echipă de specialiști care se preocupă de acest subiect de peste 10 ani și vă pot răspunde prompt la întrebări specifice, neclarități sau curiozități legate de folosirea creativă, utilă și sigură de către copii.

Descarcă ghidul pentru părinți
Contactează un consilier Ora de net
Ctrl Ajutor

Ctrl Ajutor

Dacă ai ajuns aici și nu ai nimic de raportat, dar ai o nedumerire sau vrei să afli mai multe despre siguranța pe internet, întreabă specialiștii de la Ora de net.

Sună-ne la
031-80 80 000
Scrie-ne
Hai pe Facebook

Parteneri

Huawei