Inițiativă educațională – “Cum ne creăm și protejăm identitatea în mediul online?” 

Inițiativă educațională “Cum ne creăm și protejăm identitatea în mediul online?” 

Într-o lume digitală în continuă dezvoltare, este necesar să înțelegem importanța unei identități online sănătoase și sigure. Această inițiativă se concentrează pe oferirea de resurse educaționale și strategii practice pentru formarea și protejarea identității online. Vom explora metode eficiente de gestionare a datelor personale și de prevenire a riscurilor asociate identității în mediul online. Obiectivul nostru este să vă oferim cunoștințele și instrumentele necesare pentru a naviga în mediul online într-un mod sigur și util. Alăturați-vă comunității noastre și împreună vom construi un Internet mai sigur pentru copii și adolescenți! 

Inițiativa educațională „Identitatea în mediul online” lansată de Organizația Salvați
Copiii în cadrul programului Ora de Net, cu sprijinul NEPI Rockcastle, vizează în special elevii din nivelurile de învățământ primar, gimnazial și liceal.
 

Echipa Ora de Net pune la dispoziția cadrelor didactice un pachet de resurse care conține: 

  • Concept note despre identitatea în mediul online;
  • Propuneri de scenarii didactice pentru cadrele didactice;  
  • Cartoane cu întrebări pentru ședințele cu părinții.

Click pe butonul de mai jos pentru a descărca pachetul de resurse în device-ul dvs. Ulterior, e necesar să dezarhivați pachetul cu un program dedicat (WinZip, 7-Zip sau altele). 

Încurajăm cadrele didactice să organizeze sesiuni informative în timpul orelor de curs, precum și în cadrul ședințelor cu părinții, pe baza acestor resurse și să raporteze rezultatele activităților desfășurate, pentru a împărtăși cu noi și cu întreaga comunitate educațională experiențele lor și rezultatele obținute, prin platforma de raportare: voluntapp.ro. La 3, 6, 9, ș.a.m.d. activități desfășurate, raportate și aprobate, veți primi o adeverință care să ateste implicarea dumneavoastră!