Andra Garnet, Ambasador Ora de Net | „Nu aveam prea multă încredere în mine, înainte.”

Suntem preocupați, în permanență, de a ne dezvolta echipa de 👉🏻 Ambasadori Ora de Net. O spunem cu mândrie – suntem înconjurați de adolescenți încrezători și doritori să facă o schimbare în viețile celor mai mici dintre ei.

Astfel, am pornit cu dreptul în toată această călătorie și ne propunem să vă prezentăm 🥁 cei mai implicați voluntari care fac lucrurile să se întâmple, alături de care îi învățăm pe copii să folosească internetul într-un mod cât mai util, creativ și sigur.

Am discutat cu Andra Garnet, elevă în cadrul Colegiului Național ”Virgil Madgearu” din București, despre modul în care experiența din cadrul proiectului Ora de Net și-a pus amprenta asupra ❤️ propriei dezvoltări. Îi îndrăgește foarte mult pe copii și apreciază orice interacțiune pe care o are cu ei, în special la nivelul ciclului primar.

Mai jos, vă invităm să faceți cunoștință cu Andra.

Andra, dacă ar fi să te descrii folosind 3 cuvinte cheie, care ar fi acelea? 

Mereu stau puțin pe gânduri când primesc întrebarea aceasta, dar cred că cel mai bun răspuns ar fi: curioasă, energică și perseverentă. Aceste cuvinte reflectă dorința mea constantă de a ✌🏻 încerca și de a explora lucruri noi, energia pe care o investesc în diferite activități și determinarea de a duce lucrurile până la capăt. 

De ce ai ales să faci voluntariat în Organizația Salvați Copiii? Care a fost factorul determinant?  

Interesul meu pentru voluntariat a început încă de mică și, odată ce am ajuns la vârsta potrivită pentru astfel de activități, m-am implicat în diverse proiecte. Prin intermediul interacțiunilor cu diferite persoane, am aflat despre Organizația Salvați Copiii, despre care știam relativ puține la acea vreme. Cu toate acestea, m-a captivat imediat cum am început să mă informez despre ea. Mi s-a părut, și încă mi se pare, extraordinar ceea ce această organizație realizează și cât de multă 🤩 bucurie aduce în viața atâtor oameni, iar cel mai mult m-a impactat proiectul Ora de Net. Observam postările lor de pe social media și visam să fac parte din echipa care aduce atâta fericire și face atât de mult bine, și desi nu aveam prea multă încredere în mine m-am înscris ca voluntar.  

Ai perceput drept că pe o schimbare experiența de voluntariat în această organizație?  

Devin tot mai sigură pe mine de la zi la zi, mi am dezvoltat în special abilitatea 🗣️ de a vorbi în fața publicului. Acum îmi pot susține mai ușor opinia, având încredere deplină în ceea ce spun. De când am început să voluntariez, simt că pot schimba anumite aspecte ale societății și asta mă face să mă simt împlinită. 

Ce reprezintă pentru tine implicarea în proiectul Ora de Net și ce aduce nou în dezvoltarea ta personală și/sau profesională?  

Sunt extrem de recunoscătoare pentru posibilitatea de a participa în proiectul “Ora de net”. Timpul petrecut la sesiunile informative și alături de copii a devenit o parte importantă din viață mea, aducându-mi entuziasm, motivație și multă (multă!) energie. Fiecare clasă a venit cu o experiență plină de iubire și căldură, iar bucuria de a împărtăși 🙋🏼‍♂️ cunoștințe noi copiilor mă face să mă simt minunat, să plec de la fiecare clasă cu inima plină. Fiecare copil, profesor sau coleg întâlnit în acest proiect au avut un mic impact asupra vieții mele și m-au ajutat să devin cea mai bună versiune a mea. Cât despre dezvoltarea profesională, de când am început lucrul cu copii, mi-am dat seama că ar trebui să includ asta în planurile de viitor pentru că mă simt foarte în largul meu cu ei.  

Ce mesaj lași, mai departe, în spațiul virtual, pentru cei care sunt interesați să acceseze acest tip de experiență?  

Pentru cei interesați să acceseze experiența Ora de Net, aș spune cu entuziasm că implicarea aduce nu doar șansa de a contribui la o schimbare pozitivă în comunitate, ci și împlinire personală. Veți avea oportunitatea 👀 de a cunoaște oameni minunați și de a face parte dintr-o echipă extrem de unită și frumoasă. Fiecare moment și experiență în cadrul activităților este unică, așa că, făra ezitare, îi aștept în echipă! 

___________

Dacă ți-ar plăcea să devii 😎 Ambasador Ora de Net, citește aici mai multe și hai într-o experiență cu totul definitorie pentru tine. Nu încercăm să te convingem, ci te invităm să vezi exact cum merg lucrurile. Să ne auzim cu bine!