Andrei Cristea, Ambasador Ora de Net | „M-a ajutat să gestionez mai ușor mediul online.”

Suntem preocupați, în permanență, de a ne dezvolta echipa de 👉🏻 Ambasadori Ora de Net. O spunem cu mândrie – suntem înconjurați de adolescenți încrezători și doritori să facă o schimbare în viețile celor mai mici dintre ei.

Astfel, am pornit cu dreptul în toată această călătorie și ne propunem să vă prezentăm 🥁 cei mai implicați voluntari care fac lucrurile să se întâmple, alături de care îi învățăm pe copii să folosească internetul într-un mod cât mai util, creativ și sigur.

Am discutat cu Andrei Cristea, elev în cadrul Colegiului Național ”Mihai Eminescu” din București, despre modul în care experiența din cadrul proiectului Ora de Net și-a pus amprenta asupra ❤️ propriei dezvoltări.

Mai jos, vă invităm să faceți cunoștință cu Andrei.

Spune-ne 3 cuvinte cheie care te descriu. 

Dacă ar fi să folosesc 3️⃣ cuvinte cheie pentru a mă descrie, ar fi pasionat, de ceea ce fac, determinat, pentru lucrurile pe care vreau să le fac, și empatic, pentru oamenii dragi din jurul meu.

De ce ai ales să faci voluntariat în Organizația Salvați Copiii?

Eu am ales să fac voluntariat într-o perioada în care simțeam că stagnez, din punct de vedere profesional, dar și personal. Astfel când am primit oportunitatea prin profesoara mea de informatică de la liceu care ne-a spus la un moment dat că putem participa într-un 🤩 program care ne pregătește pentru susținerea sesiunilor informative în școli despre siguranța în mediu online, nu am ezitat să mă înscriu.

Ai perceput drept că pe o schimbare experiența de voluntariat?

În mod evident. Experiența lm-a schimbat profund. Nu numai că am învățat să fiu mai comunicativ, reușind să îndeplinesc sarcini de lucru în echipa mult mai ușor, dar am învățat ce înseamnă 🙏🏻 să ajuți pe cineva, iar cunoscând oameni noi am reușit să le preiau lecțiile lor învățate în viață și să le aplic pentru mine.

Ce reprezintă pentru tine implicarea în proiectul Ora de Net și ce aduce nou în dezvoltarea ta personală și/sau profesională?

Pentru mine, implicarea în proiectul Ora de net înseamnă învățarea și comunicarea problemelor din mediul online. Din punct de vedere personal, m-a ajutat pentru gestionarea mai ușoară sau să fac față unor ✋🏻 anterioare greșeli făcute de mine pe internet. Greșind, înveți, dar este bine să previi anumite lucruri în domeniul acesta. Iar, din punct de vedere profesional, a fost mult mai ușor să-mi gestionez proiectele în care sunt implicat.

Ce mesaj lași, mai departe, în spațiul virtual, pentru cei care sunt interesați să acceseze acest tip de experiență?

Internetul este o sabie cu două tăișuri. Mereu îmi voi susține acest punct de vedere, deoarece mi se pare că înglobează tot acest spațiu pe care cu toții ne petrecem timp. Pe de o parte, iți poți lua informații de pe internet, ce nu ne-a fost la fel de ușor accesibil acum 40 de ani și îl poți folosi ca sursă de divertisment. Pe de o altă parte, sunt multe pericole pe internet, oameni care nu au intenții tocmai bune și chiar furt de identitate, printre multe altele.

___________

Dacă ți-ar plăcea să devii 😎 Ambasador Ora de Net, citește aici mai multe și hai într-o experiență cu totul definitorie pentru tine. Nu încercăm să te convingem, ci te invităm să vezi exact cum merg lucrurile. Să ne auzim cu bine!